Националният синдикат на пожарникарите и спасителите Огнеборец“ настоява за диалог с представители на управляващите.

...
Националният синдикат на пожарникарите и спасителите Огнеборец“ настоява за диалог с представители на управляващите.
Коментари Харесай

Синдикат иска 20% увеличение на заплатите в МВР, вместо това получават карти за фитнес

Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец “ упорства за диалог с представители на ръководещите. Причината е, че от профсъюза са недоволни от заложените параметри в Държавния бюджет, които се отнасят до Министерството на вътрешните работи. Ако настояванията им не бъдат чути и задоволени, от синдиката се заканиха, че ще предприемат протестни дейности.

Дано не се стига до там, разяснява в изявление за Радио Стара Загора президентът на „ Огнеборец “ инж. Венцислав Станков.

Зад тази позиция застава изрично и местната структура на синдиката. Според Атанас Петров, който е регионален координатор на профсъюза, всяка година заплатите се усилват, само че средствата не наваксват галопиращата инфлация.

Ето за какво, едно от настояванията ни е увеличението да бъде с 20%, с цел да може да ни компенсира за миналия интервал, изясни Петров.

„ Вместо това обаче, има 9 милиона лева за карти за спорт за възобновяване на физическата подготовка на служителите в Министерство на вътрешните работи. Даже не знам по какъв начин да го пояснявам това решение, а в това време заложените средства за финансови разноски са минимални-новата техника в противопожарните служби в страната към този момент е в отвън гаранционен период, поддръжката ѝ е скъпа, скъпо е и горивото “.

Петров разяснява още, че сътрудниците му не са единни в позицията си по отношение на готвените промени в  Министерство на вътрешните работи  и обособяването на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " като независима конструкция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР